navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Holivudski glumac

Christian Bale otkrio da je za svoj kultni film bio plaćen manje od šminkera na setu

Glumac Christian Bale je u najnovijem intervjuu za GQ otkrio da je za ulogu u kultnom ostvarenju "Američki psiho" iz 2000. godine bio plaćen manje od šminkera na setu.

Objavljeno: 11.10.2022. u 15:51
get url
text

- Niko nije želio da radim taj posao osim reditelja. Tako da su rekli da mogu dobiti posao jedino ako budem toliko plaćen. Platili su mi zakonski minimum. Sjećam se jednog dana snimanja kada sam sjedio u prikolici za šminkanje i svi su mi se smijali jer sam zarađivao manje od njih - ispričao je Bale i dodao da je uloga zapravo bila namijenjena Leonardu DiCapriju i da njemu duguje svoju karijeru.

- I ne samo ja. Svaku ulogu koju danas neki glumac dobije, dobije ju zato što ju je Leo odbio. Nije bitno koliko ste "dobri" s rediteljima. Svi ti ljudi s kojima sam ranije radio, svi prvo ponude ulogu DiCapriju. Tako da, hvala ti, Leo, jer on zaista i može birati šta će raditi. I svaka mu čast, fenomenalan je - rekao je Bale.

Uloga je Balea lansirala u sam vrh holivudskih glumaca.

Kako je ranije otkriveno, DiCaprija je Baleova maćeha Gloria Steinem uvjerila da odustane od uloge u "Američkom psihu". Leu je savjetovano da ne prihvati ulogu Patricka Batemana u spomenutom filmu zbog užasnog nasilja prema ženama koje je prikazano jer to, navodno, ne bi bio dobar sljedeći korak u njegovoj karijeri nakon uloge simpatičnog Jacka u Titanicu.

Iako nije bio prvi izbor za "Američkog psiha", Balea je ova uloga lansirala u sam vrh holivudskih glumaca, a u nastavku karijere je dobio čak četiri nominacije za Oscara.