navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Gril Student na Bjelavama

Nesret Abazi: U "Otrovu" nećemo mijenjati ništa, jedino ćemo popraviti higijenske uvjete

Sarajlije će uskoro ponovo moći da uživaju u hamburgerima i pljeskavicama iz grila "Student" na Bjelavama, koji je decenijama među Sarajlijama bio poznat kao "Otrov".

Objavljeno: 24.08.2021. u 20:03
get url
text

Nesret Abazi nastavlja sa porodičnom tradicijom koja traje 36 godina, a sinoć je nakratko upalio roštilj da počasti svoju porodicu, ali i stanovnike ovog sarajevskog naselja.

- Pripremio sam desetak hamburgera i pljeskavica za svoju djecu, ali i komšije koje su mi posljednjih mjeseci velika podrška. Djeca su mi već sedmicama dosađivala da im napravim hamburgere i onda sam odlučio, naravno, počastiti i komšije. Nakon što je Faktor sinoć objavio tekst imao sam stotine poziva. Svi su zvali i željeli da odmah dođu na hamburger - kaže na početku razgovora za Faktor Nesret Abazi kojeg ljudi i prijatelji već više od 20 godina zovu Otrov.

VEZANI TEKST - Sarajevskim Bjelavama se ponovo širi miris iz "Otrova": Nesret Abazi večeras počastio komšije

Vlasnik "Studenta" istakao je da se nada da će sa radom konačno početi krajem augusta ili početkom septembra.

- Pri kraju smo, za dan-dva, najdalje tri dobit ćemo saglasnost iz elektrodistribucije. Kada nju dobijem kompletirali smo sve papire za građevinsku dozvolu. I sve potrebno za dozvolu za rad je pri kraju. Vjerujemo da neće biti nekih komplikacija u Općini Centar. Kada otvorimo gril sve će biti isto. Nećemo nešto značajno mijenjati. Tim koji pobjeđuje se ne mijenja. Jedino ćemo malo popraviti higijenske uvjete. Uz mene će raditi još dvije ranije radnice, a zaposlit ćemo još nekog ako posao bude išao kao prije – nastavlja sarajevski ugostitelj.

Ovaj gril poznat je i po karakterističnom sosu.

- Postoje legende da su mom ocu za recept sosa nudili velike novce. Pominju se desetine hiljada eura, ali sve su to samo legende, da se ne lažemo. Da je neko htio kupiti recept za sos trebao je sa sobom ponijeti pare, a ne samo pričati – kaže na kraju Abazi.