open-navfaktor-logo
search
Poznati gril
Sarajevskim Bjelavama se ponovo širi miris iz "Otrova": Nesret Abazi večeras počastio komšije
Stanovnici Bjelava večeras nisu krili osmijeh kada su vidjeli da je ponovo raspaljen roštilj u grilu "Student" koji je decenijama među Sarajlijama bio poznat kao "Otrov".
23.08.2021. u 21:29
get url
text

Naime, Nesret Abazi, koji će nastaviti porodičnu tradiciju večeras je nakratko upalio roštilj da počasti stanovnike ovog sarajevskog naselja. On je pripremio desetak hamburgera i pljeskavica za svoje komšije koje su mu posljednjih mjeseci velika podrška.

Kako nam je rekao jedan od Sarajlija koji je odrastao u ovom dijelu grada, nije mogao vjerovati kada je prilikom šetnje naseljom osjetio prepoznatljiv miris.

- Mi smo odrasli na ovim hamburgerima i pljeskama. Nesretu je učinjena velika nepravda u posljednje vrijeme jer ne može da dobije dozvolu za rad, ali će on početkom narednog mjeseca ponovo početi zvanično da radi. Ovo je bila na neki način generalna proba - rekao je Kenan Suković koji nam je ustupio i nekoliko fotografija.

{$galerijaFotografija}

Podsjetimo, vlasnici poznatog sarajevskog fast fooda "Otrov" Ziljbear (75) i Zemri (48) Abazi izgubili su bitku sa koronavirusom u martu ove godine. Teško da postoji student u Sarajevu koji nije barem jednom jeo u ovom fast foodu na Bjelavama, kojeg su uspješno vodili otac i sin.

Gril Student ponovo radi
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.