Jednako je disciplinirana i kada je njega kože u pitanju, a sada je otkrila i pet koraka koji su zaslužni za njen blistavi ten

Javnosti je poznato da je Jennifer Lopez za ulogu u filmu "Prevarantice s Wall Streeeta" (Hustlers) uložila puno truda i vremena, a veliku pažnju posvetila je vježbanju i prehrani, kako bi za potrebe uloge dovela tijelo do savršenstva.

Lijepa latino diva jednako je disciplinirana i kada je njega kože u pitanju, a sada je otkrila i pet koraka koji su zaslužni za njen blistavi ten.

Pilinge ne preskače

U razgovoru za časopis "People" Lopez je priznala da su za sjaj njene kože zaslužni redovni hemijski pilinzi.

- Glikolna kiselina je proizvod kojim postižem zdravi sjaj i čistu kožu - otkrila je.

Redovna zaštita od sunca

Jennifer se drži savjeta dermatologa koji poručuju da je zaštita lica od štetnih sunčevih zraka jedan od najvažnijih koraka u svakodnevnoj njezi kože, ali i ključan faktor za postizanje poželjnog blistavog tena.

- Ne nosim puno šminke kada ne radim i čvrsto vjerujem u proizvode s visokim stepenom zaštite od sunca. Također, dobro pazim da ne budem previše izložena suncu – govori glumica.

Dovoljno sna

Pjevačica zna sve blagodati spavanja i redovnog sna, pa kaže da nastoji svaku noć odspavati minimalno osam sati.

- Savjet broj jedan je - uvijek dovoljno odspavati. Ne mogu naglasiti koliko je to važno. Idealno bi bilo kada bi mogla odspavati devet ili 10 sati u komadu, ali zato se pobrinem da nikada to ne bude kraće od osam sati - kaže lijepa latina.

Ključ je u čišćenju

Priznaje da gotovo religiozno vodi računa o čišćenju lica, pogotovo nakon vježbanja.

- Uvijek, ali zaista uvijek nakon vježbanja dobro operem lice. To pore drži čistim, a kožu zdravom - kaže.

Volite sebe i ne zaboravite na hidrataciju

Kad su je upitali, koji bi beauty savjet dala sebi kao tinejdžerici, Lopez je za InStyle odgovarila:

- Volite sebe. Prestanite trošiti vrijeme brinući se šta drugi misle. Kad voliš samu sebe i kad si sretna, to se reflektira i na tvoje tijelo i to je ono što nas čini lijepima.

Lijepa latino diva na kraju je svim damama dala savjet:

- Uvijek koristite kvalitetnu kremu za hidrataciju lica.