Prekidi znaju biti teški i uprkos razgovorima s prijateljicama, kilograma pojedenog sladoleda i more isplakanih suza, nekada ne vidimo nadu da će ta ljubavna bol nestati.

Često jedva čekamo zavući se pod dekicu, gledati filmove i pobjeći od stvarnosti. Ovo je odličan način da skrenemo pažnju sa svog problema, ali i pokupimo neke korisne savjete, koje nam kroz svoju priču poručuju glavne akterice jednako slomljenog srca.

Donosimo vam 5 popularnih filmskih ostvarenja koji će biti razonoda i lekcija za lični rast, ali i nada za nove ljubavne priče koje čekaju iza ugla.

"Jedi, moli, voli"

Ovaj inspirativni film s Juliom Roberts u glavnoj ulozi je priča o samootkrivanju i ličnom rastu. Pogledajte kako se ona nosi sa razvodom i kroz putovanje, hranu i vjeru, pronalazi nove interese i shvaća šta je istinska ljubav.

"Pod suncem Toskane"

Kako drugačije preboljeti prekid nego u poetičnom okruženju Toskane?! Još jedna priča koja nema idiličan kraj u kojem glavna glumica nakon razvoda pronađe novu ljubav, nego realnu priču koja nas inspirira da promijenimo životne svjetonazore. Puštajući nove ljude u svoj život naučit ćemo koliko različitih priča život može istkati i da naš prekid ipak nije kraj svijeta. Ovo je film koji nas uči i važnu lekciju da partner nije jedini razlog za sreću.

"Dnevnik Bridget Jones"

Svima nama neopisivo simpatična i draga, Bridget je djevojka koja vječno u svoj život pušta pogrešne muškarce i naravno, završava slomljenog srca. Kroz njene simpatične ljubavne i poslovne avanture zabavit ćete se, a bit će vam i mrvicu lakše kada shvatite da se svaka od nas ponekad može pronaći u njenim cipelama i da uvijek ima nade za pravu ljubav.

"Dok si spavao"

Kakav klasik! Film koji je svaka od vas vjerovatno pregledala nebrojeno puta i koji vas opet zadrži uz male ekrane. Voljet ćete ga jer pokazuje da smo ponekada stvarno slijepo zaljubljene u ideal koji smo stvorile samo u svojoj glavi i da zbog toga često ne vidimo pravu ljubav ispred nosa. Zato, dobro otvorite oči da vam ljubav ne promakne dok volite nekoga ko postoji samo u mašti.

"Igra sudbine"

Ova romantična komedija potaknut će vas da povjerujete u sudbinu i u njene ruke prepustite vaš ljubavni život. Moramo priznati da postoji određena čar u tome kada ne brinemo o budućnosti vjerujući da će se stvari same posložiti kako treba. Ipak, baš kao i glumica u filmu, nekada trebate preletjeti pola svijeta ako shvatite da je prava ljubav u pitanju, a sudeći po filmu, let će vrijediti.

Izvor: Faktor/Bonjour