navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sinovi Mahale u akciji

Sugrađani se odužili šampionki: Lana Pudar dobila mural u Mostaru

Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, posljednjih dana glavna je tema medija u Bosni i Hercegovine, ali i regionu, odnosno Evropi.

Objavljeno: 19.08.2022. u 12:48
get url
text

Sjajna 16-godišnja Mostarka osvojila je dvije medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu. Nakon bronze do koje je doplivala prije četiri dana na 100 metara delfin, Lana je u srijedu postala prvakinja Evrope na 200 metara delfin.

Fenomenalnim nastupom oduševila je sve, a na nju su posebno ponosni njeni sugrađani.

Mostarci su se odlučili odužiti svojoj šampionki. U naselju Donja Mahala, na njenom dijelu bliže mostu Hasana Brkića, osvanuo je mural posvećen mostarskoj šampionki.

Mural se slika u organizaciju Udruženje "Sinovi Mahale", a tako je Lana Pudar dobila najveće moguće priznanje u Mostaru, kao poklon mostarske raje. 

U ovom mostarskom naselju već duže vrijeme postoji mural posvećen FK Velež, a pored Lane Pudar je i mural posvećen bokseru Adnanu Ćatiću.

Fotografije murala objavila je Facebook stranica "Mostaru moj info", koja je u opisu navela da je ovo djelo poznatog mostarskog umjetnika Maida Mide Redžića, koji je oslikao veliki broj murala na zgradama u sklopu Street Art Festa.