Svaki brak ima svoje uspone i padove. To je jako dobro znala i starija žena koja je mladom bračnom paru poklonila nešto posebno.

Na svom poklonu napisala je "Ne otvarajte prije prve svađe", a Brandon i Kathy odlučili su poštovati njenu želju i iznenađenje čuvati za "crne dane".

Naravno, tokom godina bilo je manjih i većih svađa koje su sastavni dio svake ljubavne veze ili braka, no odbijali su otvoriti poklon tetke Allison jer bi time sami sebi priznali da nešto u njihovom braku nije uredu. Osim toga su i svaki put nakon svađa pomislili: "Je li ovo naša najgora svađa ikad? Trebamo li otvoriti poklon? Šta ako nas tek čeka još veća svađa, a nemamo tetkin misteriozni poklon?".

Jedne večeri su ipak odlučili uzeti poklon i otvoriti ga. Nisu bili posvađani, nego ih je zanimalo šta se krije u poklonu koji čuvaju već 9 godina. Na tu temu su došli jer su se spremali za odlazak na svadbu na koju su trebali ići. Razmišljali su o tome šta bi mogli kupiti budućem bračnom paru, a onda su se sjetili i njihovog tajnog poklona.

Otvorili su poklon i pronašli dvije poruke – jednu za Kathy, drugu za Brandona. Na njenoj poruci pisalo je "Idi kupi pizzu, škampe ili nešto što oboje volite", a na Brandonovoj "Idi kupi cvijeće i bocu vina". Osim poruka, u kutiji je bila i kristalna vaza za cvijeće, dvije čaše za vino te kupka za opuštanje u kadi.

Tetkin poklon bio je smišljen kao nešto što je trebalo smiriti njihovu najveću svađu i pomoći im da se pomire i krenu dalje. Kristalna vaza i čaše bile su zaista lijep poklon, no još ljepša bila je tetkina namjera.