navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Modna agencija NovamaS

Edukacija u vrijeme koronavirusa: Online časovi o domaćoj modnoj sceni

Modna agencija NovamaS, vlasnice Alme Musliović koja se bavi organizacijom kulturnih modnih manifestacija, te edukacijom djece i mladih, svoje aktivnosti je tokom pandemije koronavirusa stavila na čekanje.

Objavljeno: 04.05.2020. u 21:54
get url
text

Posljednju probu mladi članovi imali su još 8. marta, a revije zakazane za maj i juni će svakako realizirati po završetku vanrednog stanja. Trenutna situacija utjecala je na sve, poremetila je aktivnosti djece, ali i planove vlasnice, kojoj njena mala porodica okupljena oko NovamaSa jako nedostaje.

- Redovno se čujem sa svojom djecom iz agencije. Kao i svima, i njima je neobično bez druženja, proba, slobode i svih vanškolskih aktivnosti. Beskrajno mi fale moja djeca, i ja njima, znam, jer s njima imam poseban odnos. Probe, revije, druženje s njima, nije sve to tek reda radi. Svu svoju ljubav koju imam pružam im svaki put iznova. Oni se zbog toga osjećaju važno, jer to i jesu. S pravom mogu reći da smo za 6 godina, koliko samostalno vodim agenciju, dospjeli do vrha i trudit ću se da tako i ostane- kaže Alma Musliović.

Uprkos stanju sa virusom agencija će realizovati već dogovoreni angažman za BhCrafts. Već dugi niz godina Musliović je njihovo zaštitno lice za sve kampanje, a došlo je vrijeme da dobije nasljednicu.

- Sumeja Sadžak je novo lice BhCraftsa i radi editorijal za ljeto 2020. Naglasila bih da će BhCrafts ove godine posebnu pažnju posvetiti obući. Biće to baš nešto prelijepo, kao i obično. Radujem se svakoj saradnji sa BhCraftsom i vezana sam za njih od prvog dana saradnje. Sretna sam jer je baš Sumeja članica moje agencije i nastavlja rad s njima- govori vlasnica NovamaSa.

Sumeja Badžak

Prateći trendove i prilagođavajući se obrazovanju i nastavi od kuće, i Musliović je sa djecom održala prvi online čas, čija tema su bili bh. kreatori i bh. brendovi.

- Djeca će kroz prezentaciju predstavljati domaću modnu scenu. Trenutno imaju zadatak da se sami fotografišu na zadatu temu - otkriva Alma.