open-navfaktor-logo
search
Slavni oskarovac
Holivudski zavodnik postao redovni profesor na univerzitetu
Poznati glumac pridružio se nastavnom osoblju 2015. godine, kao gostujući predavač na kursu za produkciju "Od scenarija do ekrana" 
30.08.2019. u 19:14
get url
text

Nakon četiri godine napornog rada na Univerzitetu u Teksasu, slavni oskarovac Matthew Mcconaughey dobio je unapređenje. Naime, od gostujućeg predavača, postao je redovni profesor, prenosi CNN.

- Prepoznajući njegov izuzetan rad kao predavača i mentora studentima na Univerzitetu u Teksasu i poštujući njegovu karijeru nagrađivanog glumca i producenta, Matthew je postavljen kao redovni profesor na Koledžu za komunikaciju Moody, a počet će raditi od jeseni - navodi se u saopćenju univerziteta.

Poznati glumac pridružio se nastavnom osoblju 2015. godine, kao gostujući predavač na kursu za produkciju "Od scenarija do ekrana." 

Navodi se da je Mcconaughey osmislio kurikulum koji obezbjeđuje jedinstven pogled na svaku od etapa filmske produkcije.

- Radeći u učionici sa studentima omogućilo mi je da ih pripremim. Pravljenje filmova, pretvaranje riječi sa papira u film je i nauka i umjetnost - istakao je Mcconaughey koji je opisao predmet na kojem predaje kao "onakav kakav je on želio da ima kada je išao u školu."

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.