open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak
Izabrali su pogrešnu kuću: Hrabri vlasnik se potukao sa naoružanim provalnicima i istjerao ih
Ali je uspio istjerati pljačkaše iz kuće, koji su se ponovo pokušali vratiti, ali je on u međuvremenu iz kuhinje uzeo dva noža
26.09.2019. u 09:53
get url
text
Vlasnik kuće se potukao sa provalnicima

Hrabri vlasnik kuće je uspio otjerati četiri naoružana naoružana pljačkaša koja su ušla u njegovo imanje u Bamfordu u blizini Manchestera.

Asif Ali (35) se suprostavio muškarcima koji su provalili u njegovu kuću u utorak navečer, a sukob je zabilježen nadzornom kamerom. Kasnije je hrabri vlasnik objasnio da mu je prva misao bila da zaštiti svoju suprugu Charlotte, koja je u tom trenutku spravala na spratu.

Ali je uspio istjerati pljačkaše iz kuće, koji su se ponovo pokušali vratiti, ali je on u međuvremenu iz kuhinje uzeo dva noža. U tom trenutku se pojavljuje i njegova supruga, ali su pljačkaši pobjegli sa imanja.

Vlasnik se potukao sa tri provalnika, a četvrtog je snimila nadzorna kamera kako trči kroz dvorište njegove kuće razgovarajući na telefon.

- Razgovarao sam na telefon, kada sam čuo da psi agresivno laju. Ustao sam da vidim šta se dešava i vidio sam maskiranog muškarca. Počeli smo se tuči. Nisam znao šta radim, samo sam instinktivno udarao i nastojao da ih istjeram iz kuće – ispričao je Ali.

Zatim je u kuću ušao i drugi muškarac, pa treći, ali ih je Ali uspio na trenutak izbaciti, piše Daily Mail.

- Međutim, nastavili su vući vrata. Zatim je jedan od njih izvukao nešto što je izgledalo kao nož, a policija vjeruje da se radi o odvijaču. Rekao mi je da će me ubiti – tvrdi Ali.

S obzirom da provalnici nisu identificirani, Ali nudi nagradu od 5.000 funti za informaciju koja bi dovela do njihovog hapšenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.