navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Engleska

Kraljica Elizabeta sutra drži krizni sastanak s prinčevima Harryjem, Williamom i Charlesom

Harry će se se s kraljicom sresti licem u lice nakon što je najavio da on i Meghan odstupaju sa svojih dužnosti

Objavljeno: 12.01.2020. u 10:26
get url
text

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle šokirali su svijet objavom na društvenim mrežama da se povlače s kraljevskih dužnosti.

Njegova porodica je razočarana, a naročito kraljica Elizabeta. U ponedjeljak će, kako je najavljeno, razgovarati sa prinčevima Harryjem, Charlesom i Williamom kako bi saznala prave razloge za nemire koji vladaju u ovoj porodici trenutno, piše Daily Mail.

Harry će se se s kraljicom sresti licem u lice nakon što je najavio da on i Meghan odstupaju sa svojih dužnosti. Kraljica je postavila ultimatum da se stvari moraju riješiti u što kraćem roku.

Meghan je odletjela u Kanadu, a njihovog sina Archieja pazi dadilja. Harry je u međuvremenu ostao kod kuće i svojoj porodici će pokušati objasniti svoju odluku.

Između ostalog, kraljica je naredila svojim podređenim da naprave plan za buduću ulogu Meghan i Harryja, koji bi se mogao primijeniti i na sljedeće generacije.

Mehan i Harry su u Kanadi proveli praznike a nakon odmora obavijestili su javnost i porodic da žele tamo i da se presele. Mehgan je ranije u Kanadi živjela oko sedam godina.

- Rasprave s Vojvodom i Vojvotkinjom od Sussexa u ranoj su fazi. Razumijemo njihovu želju, ali to su komplicirana pitanja za koja će trebati vremena – navedeno je iz Buckinghamske palače.