open-navfaktor-logo
search
Lukavac
Moto "Ljepota sa svrhom": Sutra izbor Miss Federacije BiH za 2020. godinu
Iako u vanrednim okolnostima izbor "Miss Federacije BiH 2020" bit će održan uz propisane epidemiološke mjere zaštite zbog koronavirusa. Manifestaciju će pored Federalne TV direktno prenositi i RTV TK. Manifestacija će biti održana sutra u Centru za kulturu Lukavac u 21 sat.
17.09.2020. u 16:13
get url
text
get url
text

Djevojke iz cijele Federacije BiH takmiče se za titulu Miss Federacije i plasman u državno finale "Miss BiH za Miss Svijeta 2020".

U pripremi ovog događaja djevojke su se okupile u Lukavcu gdje su im domaćini pokazali ljepote i krajolike Lukavca te čuveno jezero Modrac gdje su snimale i video klipove koje će gledaoci imati priliku vidjeti u tv prijenosu uživo.

Ovogodišnji izbor Miss Federacije BiH održava se u vrijeme Sajma turizma i ekologije "List" u Lukavcu koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša.

Izbor Miss Federacije BiH i ove godine ima moto "Ljepota sa svrhom" i postao je tradicionalna manifestacija u BiH u kojoj sa sudjeluju mladi sa područja cijele BiH. Kao takav promovira mladost, volonterizam, humanizam, ljepotu i pozitivne vrijednosti našeg društva. Upravo činjenica da ovaj projekt ima i kulturno-edukativni i humanitarni karakter, čini ga posebnim.

Direkcija izbora Miss BiH svake godine odabere neku od opće korisnih tema za cijelo društvo i zajednicu te ih promovira putem ovog najgledanijeg TV programa te time opravdava svoj epitet ljepota sa svrhom.

- Nakon naše inicijative i provedene dvogodišnje kampanje za prikupljanje pomoći za obnovu srednje muzičke škole u Tuzli, da pokrenemo donatore, da probudimo i nadležne zvanične institucije da se ozbiljno uključe u rješavanje ovog problema, koji je od velikog značaja i interesa za Grad Tuzlu ali i cijelu BiH. Sada smo na pragu ostvarenja cilja, stara zgrada je srušena ali postoje čvrsti argumenti i finansijska podrška institucija da se u grad Tuzlu vrati "Hram kulture", nova zgrada muzičke škole sa novim instrumentima. A učenici će uzvratiti svojim vrijednim radom novih naraštaja koji će pohađati ovu školu, te sa novim osvojenim peharima na državnim takmičenjima kao što su to i do sada često osvajali u težim uslovima rada - saopćili su organizatori.

Kako je najavljeno, ove godine će se učesnice ove manifestacije baviti pitanjem zaštite okoliša i promocije domaćeg turizma.

- Direkcija Miss BiH ove godine upravo promovira turizam i skreće pažnju na važnost zaštite okoliša. Ovaj sajam je pravo mjesto da se prezentiraju turistički potencijali kako Općine Lukavac i TK-a, tako i BiH, ali i prilika da prenesemo pozitivne primjere u razvoju turizma, ekologije, ugostiteljstva i kulture - izjavila je izvršni direktor Direkcije Miss BiH za Miss svijeta Stela Zubak Jovanović.

Ove godine izbor "Miss BiH za Miss svijeta" obilježava 25 godina rada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.