Međutim, postoje i pasmine koje se ne linjaju, odnosno hipoalergijski su. To znači da će kod izrazito malog broja ljudi izazvati alergijsku reakciju. Istina je zapravo da alergiju izazivaju proteini koji se nalaze u slini i putem lizanja dolaze na dlaku.

Jorkširski terijer
Iako ima dugu dlaku, vrlo malo se linja. Vrlo je živahan i društven pas uvijek spreman na igru. No pazite, ovom psu ne odgovara previše život u stanu jer je prepun energije.

Pudla
Idealna pasmina ako patite od alergija. Njihova dlaka je kovrdžava i sjajna i gotovo uopće se ne linjaju. Neophodno je četkanje i šišanje njihovog krzna. Društvene su i razigrane i preporučuju se porodicama s malom djecom.

Shi Tzu
Iako imaju dugu i svilenkastu dlaku, uopće se ne linjaju. Preporučuju se kao pasmina za stan ili kuću. Ponekad je potrebno i šišanje. Živahan je i ponekad je ljubomoran pa probajte to izbjeći.

Maltezer
Ova pasmina se uopće ne linja i idealni je kućni ljubimac. Budite spremni na održavanje njegove dlake tako da je redovno češljate i frizirate. Jako su inteligentni i neophodno ih je dresirati jer su ponekad dosta prgavi.

Bišon havanezer
Svilenkasta, duga dlaka ove pasmine zahtijeva svakodnevno češljanje. Međutim, oni se uopće ne linjaju i ne ostavljaju tragove po vašem stanu. Inteligentni su, vole djecu, no nisu posebno dobri čuvari.

Kovrdžavi bišon
Ovo je pravi izbor ako tražite pasminu koja je pogodna za život u stanu. Umiljati su i vjerni, a njihova kovrdžava dlaka uopće se ne linja. Jednom mjesečno ovoj pasmini trebat ćete priuštiti šišanje i sječenje noktiju.

Osim nabrojanih pasmina, postoji još hipoalergijskih pogodnih za stan – lhasa apso, westie, bostonski terijer, patuljasti šnaucer te jazavčar. Postoje i psi koji uopće nemaju dlake i oni su pogodni za ljude s izraženim alergijama na dlaku. Također, takvi psi nemaju karakterističan pseći miris koji mnogima ne odgovara i možda su idealan izbor baš za nekoga od vas.