open-navfaktor-logo
search
Ljubav
Svaki dan ide na stanicu podzemne željeznice samo da čuje glas svog preminulog muža
Dr. Margaret McCollum svaki dan posjećuje stanicu metroa Embankment samo da čuje glas svog pokojnog muža.
04.01.2022. u 11:04
get url
text
Ilustracija

Margaretin pokojni suprug Oswald Laurence bio je glumac čiji je glas snimljen za najavu linije Northern 1950-ih, piše Unilad.

Par se upoznao 1992. dok je on radio na turneji sa kompanijom za krstarenje. Živjeli su u sjevernom Londonu do njegove smrti 2007.

Govoreći o snimku, Margareta je rekla da, otkad je umro, ona bi sjedila i čekala idući voz dok ne čuje njegov glas. Dodala je da joj je snimak pomogao da sjećanje na njenu ljubav ostane živo.

Međutim, 1. novembra 2012. Oswald odjednom "nije bio tamo", pa je zaprepaštena Margaret prišla osoblju TfL-a da pita šta se dogodilo.

- Raspitala sam se i rečeno mi je da postoji novi digitalni sistem i da ne mogu dobiti njegov glas - kazala je.

Nakon što je čuo za ovo, TfL je dogovorio da se CD sa snimkom pošalje Margaret - ali tu se priča ne završava.

Direktor londonske podzemne željeznice Nigel Holness govorio je o tome kako je osoblje dirnuto njenom pričom i odlučio je pomoći Margaret da zadrži sjećanje na njega.

- Bili smo veoma dirnuti njenom pričom, pa je osoblje ušlo u trag snimku i ne samo da su uspjeli da dobiju kopiju najave na CD-u za nju da zadrži, već rade i na obnavljanju najave na stanici Embankment - rekao je Holness.

Tako je, uz mnogo napornog rada osoblja koje je pretraživalo arhive i obnavljalo trake, na Novu godinu, Margaret još jednom čula svog muža.

Prema @allontheboardu, radnici su napravili "pravilo". U čast Margaretinog supruga i njenu, važi pravilo da puste njegov glas tri puta za svaki voz prije nego što daju dodatne najave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.