Ramazan

Vozači mislili da je rutinska kontrola, a saobraćajac ih upitao: "Želite li da iftarimo zajedno?"

Objavljeno: 18.05.2019. u 13:08

Većina vozača je već pri zaustavljanju pripremala dokumente, no ostali su pomalo iznenađeni kada saobraćajci nisu trazili vozačku i saobraćajnu na pokaz, već su ih pitali "Želite li da iftarimo zajedno?"

FOTO: AA

Mnogi su primjeri koji potvrđuju da ramazan nije samo vrijeme kada se muslimani sustežu od jela i pića, već da je to mjesec radosti i dijeljenja, drugim riječima mjesec koji ima jedan potpuno širi društveni kontekst. 

Još jedan takav primjer desio se u turskom gradu Erzincanu, gdje su pripadnici žandarmerije u tom gradu organizovali iftar, javlja Anadolu Agency (AA). 

Pripadnici saobraćajnog odjela turske žandarmerije zaustavljali su automobile na putnoj relaciji Erzincan-Erzurum. 

Većina vozača je već pri zaustavljanju pripremala dokumente, misleći da je riječ o rutinskoj kontroli, no ostali su pomalo iznenađeni kada saobraćajci nisu tražili vozačku i saobraćajnu na pokaz, već su ih pitali: "Želite li da iftarimo zajedno?". 

Brojni nisu mogli odbiti ovaj poziv, osim onih koji su imali ranije zakazane porodične iftare. Pokazano im je parking mjesto gdje mogu ostaviti automobile, a potom su zajedno iftarili s brojnim pripadnicima žandarmerije.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije