Pospremajte dom

Znate li šta gosti prvo primijete kada vam uđu u kuću?

Objavljeno: 31.10.2019. u 11:20

Istraživanje je pokazalo da je ljudima potrebno samo 38 sekundi da uoče sve sitnice u vašem domu i počnu da vas osuđuju

Kada vam gosti dođu u posjetu bolje da vam je kuća sređena jer svi znamo da je prvi utisak često presudan. To ne vrijedi samo pri upoznavanju novih osoba, već i kod pozivanja gostiju.

Istraživanje je pokazalo da je ljudima potrebno samo 38 sekundi da uoče sve sitnice u vašem domu i počnu da vas osuđuju. Istraživanje koje je "Independent Network" proveo na 2.000 ljudi otkrilo je da tri četvrtine ispitanika pri prvom ulasku u nečiju kuću prvo primjeti miris. Za to im treba samo osam sekundi!

Osim mirisa primjećuju temperaturu i to jeste li ili niste usisali kuću. Od deset ispitanika svaki treći se izjasnio kako nikada ne bi iskreno priznao domaćinu šta zaista misli o njegovom domu.

Brojni ispitanici su otkrili da osjećaju pritisak kad im dolaze gosti, a čak 86 posto njih priznalo je da detaljno pospreme kuću prije nego im dođu gosti.

Na posjetioce također zna utjecati i udobnost nameštaja i to koliko ga održavate, prljavi prozori, knjige, boja zidova i prašina.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije