open-navfaktor-logo
search
U Novom Gradu
Akcija sarajevske policije: Uhapšen 38-godišnjak sa Sokoca, našli mu drogu i oružje
Pored toga pronađen je i određeni iznos gotovine u eurima i markama, te drugi predmeti od interesa za istragu
AUTOR: Autor: M. M.
05.04.2024. u 17:55
get url
text
Oduzeta droga i oružje
Oduzeta droga i oružje
Sarajevska policija uhapsila je 38-godišnjeg V. Heću, rođenog na Sokocu, a nastanjenog u Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te posjedovanje oružja bez odobrenja nadležnog organa.
Hapšenje je izvedeno u aklopu akcije koju su proveli pripadnici Sektora krim-policije, pod nadzorom sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.
U sklopu akcije obavljeni su pretresi na području općine Novi Grad Sarajevo, te su tom prilikom pripadnici policije pronašli i oduzeli tri PVC pakovanja najvjerovatnije marihuane, bruto mase od oko 369, te tri PVC pakovanja materije za koju se sumnja da je spid, bruto mase od oko 655,30 grama.
Također, pronađen je i oduzet pištolj kalibra 7,62 mm, sa pripadajućim okvirom, metalno tijelo puške s mehanizmom i cijevi, metalno tijelo puške s rukohvatom i skraćenim kundakom, kao i dvije metalne spojene cijevi, tzv. dvocijev, dužine 30 centimetara, sa glavom puške sa spoljnim udaračima i skraćenim kundakom.
Pored toga pronađen je i određeni iznos gotovine u eurima i markama, te drugi predmeti od interesa za istragu.
Uhapšeni muškaracpredat je u prostorije za zadržavanje uhapšenih ooba MUP-a KS, a pripadnici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine nastavljaju rad na ovom predmetu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.