open-navfaktor-logo
search
PSG izbacio Barcelonu
Xavi bijesan na sudiju, šta je Araujo pokazivao rukom nakon isključenja?
AUTOR: Faktor
17.04.2024. u 09:49
get url
text
FOTO: SCREENSHOT
Fudbaleri Barcelone poraženi su od PSG-a 1:4 pred domaćim navijačima i tako se oprostili od Lige evropskih prvaka.
Gosti iz Francuske na taj način su nadoknadili poraz iz prvog meča, kada je Barca na Parku prinčeva slavila sa 3:2.
Francuskom prvaku posao je bio olakšan nakon isključenja Ronalda Arauja u 29. minuti. Barcelonin stoper dobio je direktan crveni karton nakon što je po mišljenju sudije Istvana Kovacsa nepropisno kao posljednji čovjek odbrane zaustavio Bradleyja Barcolu.
Na putu prema svlačionici Araujo je imao šta reći sudijama, a napravio je i potez rukom koji mnogi nisu odmah znali protumačiti. Gestikulaciju Urugvajca na svom Twitter profilu podijelio je i Fabrizio Romano, italijanski transfer guru. Njegovi pratitelji postavili su pitanje o značenju tog poteza, a neki engleski mediji objasnili su da je stoper Barcelone potezom ruke označio krađu.
Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu isključen je i Xavi. Nakon prekršaja na centru za PSG trener Barcelone je na aut-liniji počeo divljati i tačno ispred četvrtog sudije nogom je udario reklamu Lige prvaka. Rumunski sudija pokazao mu je direktan crveni karton i poslao ga na tribine.
- S 10 igrača je jako teško igrati protiv PSG-a. Šteta što nam je čitav posao ove sezone završio ovako samo zbog jedne odluke. Volio bih da sam mogao protiv Luisa Enriquea igrati 11 na 11. Dok smo bili ravnopravni, bila je to sasvim druga utakmica. Bili smo odlično organizirani u igri 11 na 11. Rekao sam sudiji da je donio jako lošu odluku kada je isključio Arauja. Rekao sam mu da ne razumije igru. Bila je to katastrofa. Ne volim pričati o sudijama, ali ta nas je odluka dotukla - kazao je Xavi.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.