open-navfaktor-logo
search
Tehnološki noviteti
Metine Ray-Ban naočale dobijaju značajke umjetne inteligencije
Korisnici pametnog asistenta naočala mogu aktivirati tako što će reći "Hej Meta", a zatim postaviti pitanje. Naočale će potom odgovoriti pomoću zvučnika ugrađenih u okvire
Faktor/New York Times
29.03.2024. u 14:17
get url
text
Naočale podržavaju engleski, španski, italijanski, francuski i njemački
Naočale podržavaju engleski, španski, italijanski, francuski i njemački
Meta će u svoje Ray-Ban pametne naočale uvesti značajke umjetne inteligencije, piše New York Times.
Multimodalne značajke umjetne inteligencije, koje mogu izvoditi prijevod zajedno sa identifikacijom predmeta, životinja i spomenika, u ranom su pristupu od decembra prošle godine.
Korisnici pametnog asistenta naočala mogu aktivirati tako što će reći "Hej Meta", a zatim postaviti pitanje. Naočale će potom odgovoriti pomoću zvučnika ugrađenih u okvire.
Iako je Metina umjetna inteligencija uspjela ispravno identificirati kućne ljubimce i umjetnine, nije bila stopostotno tačna, piše u izvještaju.
New York Times je otkrio da su naočale imale poteškoće pri prepoznavanju životinja iz zoološkog vrta koje su bile daleko i s druge strane kaveza.
Naočale također nisu uspjele prepoznati egzotično voće pod imenom "čerimoja". Što se tiče AI prijevoda, New York Times je otkrio da naočale podržavaju engleski, španski, italijanski, francuski i njemački.
Meta će vjerovatno vremenom nastaviti poboljšavati ove značajke. AI značajke za Ray-Ban Meta Smart Glasses su, nadodaje Verge, trenutno dostupne isključivo putem liste čekanja za rani pristup unutar SAD-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.