Predlažemo vam jednostavan kolač koji spaja hrskave lisnate kekse, laganu kremu i kiselkasto voće, a gotov je za tren oka.
Dva paketa lisnatog keksa
25 g gustina + 3 kašike vode
Pakovanje gotove kreme za kremšnite
Pripremite kremu od vanilije. Mlijeko i slatko vrhnje miksajte s jednim pakovanjem gotove kreme za kremšnite, koju možete pronaći u gotovo svakoj prodavnici.
Pripremite voćni sloj. Pomiješajte voće i šećer pa prokuhajte. Usitnite štapnim mikserom kako biste dobili glatku teksturu. Dodajte mješavinu vode i gustina, a na samome kraju dodajte vanilin šećer.
Na redu je slaganje torte. Lisnate kekse, koje također možete pronaći u svakoj većoj prodavnici, posložite na dno kalupa. Stavite pola žute kreme pa dodajte voćni sloj, koji prekrijte drugom polovinom žute kreme.
Na samome kraju dodajte još jedan sloj lisnatih keksa.
Ostavite u frižideru preko noći.
Savjet: Ako vam lisnati keksi nisu pri ruci, gotovo isti kolač možete napraviti s klasičnim lisnatim tijestom. Tijesto razvaljajte i prepolovite po dužini. Koru pecite 20 minuta na 180 stepeni, prohladite i nastavite slagati kolač prema uputama.