Zrnati sir postao je iznimno popularna namirnica u modernoj kuhinji. Korisnici na društvenim mrežama pokušavaju osmisliti kreativne načine kako ovaj proizvod staviti u što je moguće više recepata, a sve kako bi se smanjila kalorijska vrijednost jela te povećao udio bjelančevina.
Zrnati sir je uistinu odličan izvor bjelančevina – u 100 grama naći ćete oko 12 grama proteina i tek 80 kalorija. Najviralniji recept sa zrnatim sirom u glavnoj ulazi svakako je proteinski hljeb. Zapravo riječ je o svojevrsnoj verziji slane palačinke u koju se može zamotati šta god poželite – od mesa i sira do povrća.Za razliku od tortilje ili kriške hljeba koje imaju u prosjeku od 3 do 7 grama bjelančevina, ova "palačinka" ima oko 40 grama proteina (i oko 300 kalorija). Radi se od tek dvije namirnice – zrnatog sira i jaja.
Priprema je iznimno jednostavna, no za termički obradu trebat ćete izdvojiti nešto više vremena. Peče se u rerni oko 35 do 40 minuta, a iznimno je važno da se palačinka ohladi do kraja prije nego što je upotrijebite.
Sastojci:
Priprema: