navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ne mora biti teško

Isprobajte trik koji će vam olakšati guljenje paprika za ajvar

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 29.10.2024. u 07:35
get url
text
FOTO: Screenshot/Youtube - Mirza Nišić
Dolaskom jeseni započinje i tradicionalna priprema zimnice, a ajvar je jedan od nezaobilaznih specijaliteta. 
Glavno povrće ovog recepta je paprika, a priprema ajvara uključuje pečenje i guljenje paprika, dakle, proces koji zna biti zahtjevan. Ipak, postoje jednostavni trikovi koji mogu olakšati ovaj dio posla.
Cilj je u tome da pečene paprike, odmah nakon što ih izvadite iz rerne ili maknete sa plate prvo posolite, a zatim pokrijete krpom, plastičnom folijom ili ubrusom.
Tako pokrivene ostavite da odstoje otprilike 15 minuta, a ako pripremate veće količine, može i do pola sata.
Ovaj korak stvara paru i dodatnu vlagu, što čini da se kora lakše odvaja od mesa paprike. Na taj način, priprema ajvara postaje jednostavnija, a ukus zimnice savršeno očuvan.
@digitalna.mama

Sezona je pripreme ajvara! Mirišu pečene paprike! 🤗 Bilo da ih pečete na veliko ili za salatu, ova dva načina kako da olakšate skidanje ljuske sa crvenin paprika vam mogu pomoći! 🌶️

♬ Cooking recipes, light and fun, clap your hands : 10minute(1523763) - 8.864
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO