navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vrijeme je pripreme zimnice

Namjeravate kiseliti kupus: Evo koliko trebate staviti soli da bi salata bila ukusna i duže trajala

Koristite morsku ili kamenu, a izbjegavajte jodiranu so koja može utjecati na ukus

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 09.10.2024. u 20:25
get url
text
Vrijeme je pripreme zimnice, a naše domaćice zimsku sofru ne mogu zamisliti bez kiselog kupusa.
Puno je načina kako ukiseliti kupus. Nekima priprema ove zdrave i ukusne salate "ide od ruke", dok drugima baš i ne.
Najčešća greška koju mnoge domaćice prave je količina soli koja se dodaje tokom kiseljenja, pa je kupus često ili preslan ili nedovoljno slan.
Kako vam se to ne bi dogodilo, evo nekoliko savjeta iskusnih majstora kiseljenja kupusa, a odnose se upravo na količinu soli koju je potrebno dodati za najbolji okus i trajanje.
Ako se odlučite za posudu od pet litara, potrebno je izvagati 200 grama soli i ubaciti je u toplu vodu, te miješati dok se ne otopi.
Dakle, tek kada se so otopi, voda se presipa u posudu u kojoj se kiseli kupus. Postupak se ponavlja sve dok se posuda ne napuni.
Također, glavice kupusa trebaju uvijek biti pod rasolom, a to ćete postići uz pomoć drvenih letvica koje ćete postaviti u formu križa, a onda na posudu staviti poklopac.
Koristite morsku ili kamenu, a izbjegavajte jodiranu so koja može utjecati na ukus.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO