open-navfaktor-logo
search
Dirljiva priča
Faris Fejzić, dječak sa teretom odraslog čovjeka: Prodaje domaće proizvode kako bi pomogao bolesnim roditeljima
Faris Fejzić, jeste dječak, jer mu je tek 12 godina, ali je po ponašanju i teretu kojeg nosi na svojim malim plećima, odrastao čovjek.
21.10.2023. u 15:22
get url
text

Farisova oba roditelja su teško bolesna, a kako bi im barem malo olakšao i pomogao dječak, nakon što se vrati iz škole, pomaže roditeljima u pripremi i prodaji domaćih proizvoda, gljiva, džemova, salate, sokova...

Danas je Farisa i njgove roditelje, koji su svoje proizvode prodavali u blizini stadiona "Asim Ferhatović" u Sarajevu, posjetio i državni zastupnik Zlatko Miletić.

- Da se vratim i na naše teme, kao što su mene pozvali FB prijatelji i ja Vas pozivam da danas ili sljedeću subotu (jer dječak radnim danima ide u školu) posjetite porodicu Fejzić, posebno ovog dragog dječaka Farisa koji prodaje proizvode da skupi novac za svoje roditelje, koji su danas bili tu sa njim, koji su teško bolesni. Otac je srčani bolesnik, a majka ima karcinom. Iako nije bio raspoložen za razgovor jer mora vrlo rano ustati, putovati, stajati na kiši, nalaze se na lokaciji iznad stadiona "Asim Ferhatović" stadion na Koševu sa gornje strane. Od tog dječaka imate šta i da naučite, posebno kako se vole roditelji. Zato kome treba: marmelada od šipka, šljiva, turšija, ukiseljene paprike, kupus, brašno, košpice od tikve... otiđite, porazgovarajte, eventualno nešto kupite, njima nafaka, a nama sadaka - napisao je Miletić na Facebooku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.