navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zaboravite analgetike

Pečeni krompir, lubenica i susam tjeraju glavobolju

Umjesto prečeste upotrebe analgetika, bolje je pokušati sa prirodnim načinima liječenja

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 03.07.2025. u 08:02
get url
text
Priroda nudi rješenja
Priroda nudi rješenja /
FOTO: Arhiva
Kad nas glava zaboli, obično pribjegavamo istom postupku: pijemo analgetik, a ako smo kod kuće i imamo malo vremena, pokušat ćemo i da odrijemamo u zamračenoj prostoriji.
Umjesto prečeste upotrebe analgetika, bolje je pokušati sa prirodnim načinima liječenja, a ove namirnice mogu da pomognu.
Naš omiljeni prilog uz glavno jelo može da pomogne i ublaži glavobolju, naročito ako ima veze sa konzumacijom alkohola prethodnog dana. 
Hrana bogata kalijem može da olakša glavobolju od mamurluka, a pečeni krompir s korom je jedan od najimpresivnijih izvora kalija: čak 721 miligrama, u poređenju sa popularnom bananom koja ima 467 miligrama. 
Najčešći uzrok glavobolje jeste dehidratacija, čak i ako nije povezana s mamurlukom.
Zato vrijedi pokušati sa bogatom kobinacijom voća i povrća koja sadrži esencijalne minerale kao što je magnezij, jer tako možemo čak i da preveniramo glavobolju. A lubenica je idealan lijek.
Odličan koktel je slijedeći: 200 grama lubenice, malo leda, pola kašičice meda i malo narendanog đumbira. 
Sitno susamovo sjeme je, zapravo, prava nutricionistička mini bomba.
Bogat je vitaminom E pa pomaže da se uravnoteži nivo estrogena i umiri migrena tokom menstruacije.
Zato svaku vašu salatu, prženo jelo, pa čak i supu pospite s malo susama. Bolje je od aspirina. 
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO