navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Promocija Trebevića

Halid Bešlić: Nekako se potrefilo da je sve u znaku broja dva, možda i nije slučajno

Publika širom regiona imala je priliku čuti dio pjesme "Trebević" kojom će Halid Bešlić najaviti izlazak istoimenog albuma.  

Objavljeno: 09.02.2020. u 09:57
get url
text

Kako je za Faktor potvrdio, promocija spota bit će održana na dolaznoj stanici sarajevske žičare 20. februara.

- Nekako se potrefilo da je sve u znaku broja dva, a možda i nije slučajno. Možda je to tako isplanirao moj menadžer Nedim Srnja. Pošto je promocija spota 20.2., a sada je 2020. godina, red bi bio da i promocija bude u dva sata. Mislim da je ovo sve simpatično. Malo ću se sa novinarima voziti žičarom, koja je jedan od simbola Sarajeva – kaže za Faktor Halid Bešlić.

Autori teksta pjesme "Trebević" su Neno Ninčević i Darijo Marunčić, a Ninčević potpisuje i muziku. Aranžman je djelo Samira Kadirića.  Na novom albumu nalazi se jedanaest pjesama.

- Dvije od tih pjesama su "Taman" i "Ja bez tebe ne mogu da živim", ostalo su sve nove pjesme koje publika dosad nije imala priliku da čuje. Na CD-u će biti i duet sa Borisom Režakom, dvije pjesme Nene Ninčevića, a najviše pjesama je napisao Mirko Šenkovski Geronimo.

Tu su kao autori još Damir Arslanagić, Dženan Jahić, Dilvad Felić - govori Bešlić te dodaje da je počeo pripreme za veliki koncert koji će uz Harija Varešanovića i Željka Bebeka održati 30. maja u Istanbulu.