navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Turska

Ljubitelji skijanja na poznatom skijalištu Erciyes uživaju i u martu

Na obodima planine Erciyes nalazi se "Otomanska ski staza", jedna od najvećih strmina u Evropi, na 3.400 metara nadmorske visine

Objavljeno: 10.03.2024. u 15:54
get url
text
Staza je puna adrenalina jer je strma i izazovna
Staza je puna adrenalina jer je strma i izazovna
Ljubitelji skijanja i u martu mogu da uživaju u skijanju i bordanju na poznatom skijalištu Erciyes u provinciji Kayseri u Turske, javlja Anadoliju.
AA-20240310-33946302-33946301-TURKIYE_LJUBITELJI_SKIJANJA_NA_POZNATOM_SKIJALISTU_ERCIYES_UZIVAJU_I_U_MARTU
Na obodima planine Erciyes nalazi se "Otomanska ski staza", jedna od najvećih strmina u Evropi, na 3.400 metara nadmorske visine.
Domaći i međunarodni turisti uživaju u aktivnostima i sadržajima koje nudi odmaralište.
- Ova staza je puna adrenalina jer je strma i izazovna. Iz tog razloga je pogodna za skijaše višeg nivoa. Skijanje je sport u prirodi i ova staza je najbolja u Turskoj za pomicanje granica - izjavio je jedan od skijaša Mert Degirmenci.
On je dodao da je "Otomanska staza" najveća skijaška staza u Turskoj po visini i dužini.
Sezona u skijalištu Erciyes, jedne je od značajnih skijaških destinacija u Turskoj, uglavnom traje od novembra i aprila, a posjetioci mogu da biraju između mnogo skijaških staza pogodnih za različite nivoe skijanja, dok "Otomansku stazu" preferiraju profesionalci.
Sa 3.916 metara nadmorske visine, Erciyes je najviša planina u Centralnoj Anadoliji. O ovom stratovulkanu pisao je i grčki filozof Strabon koji ga je zvao Argaeus, a zabilježio je i da je njegov vrh uvijek prekriven snijegom.
AA-20240310-33946302-33946300-TURKIYE_LJUBITELJI_SKIJANJA_NA_POZNATOM_SKIJALISTU_ERCIYES_UZIVAJU_I_U_MARTU
Planina Erciyes zbog blizine Kapadokye, lakog pristupa, dužine staza, povoljnih cijena i profesionalnog upravljanja sve je popularnija među turistima, a već nekoliko godina je domaćin svjetskih i regionalnih takmičenja u snowboardu.
Ne samo da ima puno za ponuditi skijašima, nego i onima koji žele samo boraviti na čistom planinskom zraku. Centar nudi i brojne mogućnosti za goste koji mogu koristiti medicinske centre, kafeterije, restorane i igraonice.
Na Erciyesu postoji više od 30 staza dugih više od 100 kilometra uvezanih sistemom od oko 20 žičara.
Ski centar na planini Erciyes se nalazi na samo 25 kilometara oda aerodroma. Kayseri je od Istanbula udaljen sat vremena vazdušnom linijom, zbog čega je sve više turista koji se odlučuju da ga posjete i otkriju njegove ljepote.
POVEZANO