Fermentirana hrana je pogodna za crijeva i poboljšava probavu. Dijetetičarka Michelle Saari otkrila je najbolju fermentiranu hranu koja nam može pomoći da brže izgubimo nekoliko kilograma i potaknemo metabolizam.
Jogurt je bogat probioticima, korisnim bakterijama koje potiču zdrav crijevni mikrobiom. Uravnoteženi crijevni mikrobiom može poboljšati probavu, apsorpciju hranjivih tvari i podržati zdravlje metabolizma, a sve to može doprinijeti mršavljenju.
- Jogurt je izvrstan izvor probiotika. Također je bogat proteinima koji doprinose osjećaju sitosti. Osim toga, jogurt osigurava kalcij, neophodan za zdravlje kostiju, a povezan je s poboljšanim zdravljem probave i manjim rizikom od dijabetesa tipa - kaže Saari za SheFinds.
Kefir je prepun probiotika koji pomažu u održavanju zdravlja crijeva i pospješuju probavu. Osim toga, visok sadržaj proteina u kefiru daje osjećaj sitosti, a njegovi vitamini i minerali podržavaju zdravlje metabolizma. Osim toga, niskokaloričan je, što ga čini savršenim dodatkom našem planu mršavljenja.
- Kefir je pun probiotika koji pomažu u poboljšanju zdravlja crijeva i zdravoj ravnoteži bakterija u crijevnom mikrobiomu. Ta je ravnoteža ključna za bržu probavu i apsorpciju hranjivih tvari. Kefir je također bogat proteinima, podržavajući održavanje mišića i sitost, što može biti korisno za mršanje - rekla je Saari.
Uključivanje fermentirane hrane, poput jogurta i kefira, u našu prehranu može biti jednostavan, ali učinkovit način za poticanje metabolizma i potporu mršavljenju.