navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjeti doktorice

Ovu su dva napitka koji vam mogu pomoći u mršanju

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 19.05.2024. u 13:06
get url
text
 Kombinacija sastojaka bogatih hranjivim tvarima, kao što su voće, povrće, začini i bilje, te pravljenjem napitaka od njih možete potaknuti metabolizam. 
Dijetetičarka Trista Best i medicinska sestra Jung Baccam otkrile su dva takva napitka za detoksikaciju koja mogu doprinijeti mršavljenju.
Zeleni čaj
Zeleni čaj je bogat katehinima, posebno epigalokatehin-galatom (EGCG), koji je snažan antioksidans. Zeleni čaj također sadrži kofein, ali u manjim količinama u odnosu na kafu. Kofein je stimulans koji može privremeno potaknuti metabolizam, povećavajući potrošnju energije i oksidaciju masti. To može rezultirati blagim povećanjem sagorijevanja kalorija, osobito u kombinaciji s tjelesnom aktivnošću.
- Jetra je odgovorna za filtriranje toksina i drugih štetnih tvari iz tijela, a zeleni čaj može pomoći u podržavanju funkcije jetre promicanjem proizvodnje enzima za detoksikaciju. Osim toga, pokazalo se da zeleni čaj ima protuupalna svojstva, što može pomoći u smanjenju upale u tijelu i podršci cjelokupnom zdravlju - kaže Best za SheFinds.
Zeleni čaj nije sam po sebi čudesan lijek za detoksikaciju ili skidanje kilograma. Međutim, njegova integracija u hranjivu prehranu i aktivan stil života može ponuditi vrijedne prednosti.
Voda s limunom
Limun je bogat vitaminom C, snažnim antioksidansom koji pomaže u borbi protiv oksidativnog stresa u tijelu. To može pridonijeti cjelokupnom zdravlju i podržati procese detoksikacije. Neki ljudi smatraju da pijenje vode s limunom prije jela može pomoći u obuzdavanju apetita, što dovodi do smanjenja unosa kalorija i mogućeg gubitka težine tokom vremena.
- Smatra se da uz veliku dozu vitamina C voda s limunom pospješuje vaš metabolizam. Osim toga, citrusi mogu pomoći u probavi i oslobađanju od toksina - tvrdi Baccam.
Ova kombinacija hidracije, vitamina C i potencijalne kontrole apetita može pridonijeti zdravijem metabolizmu i mršavljenju.
POVEZANO