navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ako planirate u shopping

Pet najpoželjnijih oblika: Sunčane naočale koje će se nositi ovog ljeta

Topli proljetni dani i ljeto koje kuca na vrata sasvim su dovoljna motivacija da zavirite u aktuelnu ponudu sunčanih naočala za ovu sezonu i svoju kolekciju upotpunite još jednim novim modelom

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 03.06.2024. u 18:28
get url
text
Iako sunčane naočale nosimo tokom cijele godine, proljetni period kao da nas nešto više mami u shopping.
Topli proljetni dani i ljeto koje kuca na vrata sasvim su dovoljna motivacija da zavirite u aktuelnu ponudu sunčanih naočala za ovu sezonu i svoju kolekciju upotpunite još jednim novim modelom.
U nastavku pročitajte koji će se to oblici nositi ovog ljeta:
Mačkasti okvir
Mačkasti okvir je klasik među naočalama, a sve zato što je riječ o profinjenom obliku s dozom ženstvenosti i senzualnosti. Ove naočale najbolje će vam stajati imali li okruglo ili ovalno lice jer će ga vizualno "pooštriti", no s obzirom na to da brendovi nude razne varijacije, možete pronaći mačkasti model za sebe čak i ako imate drugačiji oblik.
Što se tiče boja, uvijek smo za crne klasike koji će kombinaciji pružiti damsku estetiku.
Okrugli okvir
Okrugli okviri su u trendu, a idealni su volite li svojoj kombinaciji podariti dozu stilskog kontrasta. Efektne i drugačije, okrugle naočale stoje svima, a baš kao i kod prethodnih mačkastih okvira, veličinu i detalje prilagodite licu i stilu kako bi se maksimalno dobro uklopile.
Pravougaoni oblik
Ima li išta glamuroznije od pravougaonih okvira? Ovi modeli asociraju nas na hollywoodske dive, a u tom pogledu, efektne inačice ukrašene štrasom neka budu jedan od odabira.
Avijatičarski okvir
Još jedan klasik među klasicima kojeg se nikako ne možemo zasititi. Iako nam je prva asocijacija ponovno Ray Ban i ostali brendovi nude izvrsne varijante. Međutim, ono što želimo naglasiti kod ovih okvira je činjenica da doslovno nema kome ne stoje, pa prilikom kupovine nećete imati puno problema oko pronalaska idealne varijante.
Nepravilan oblik
Zašto bi sunčane naočale morale imati konkretno definiran oblik? U modnoj igri sve je dopušteno, pa tako i geometrijski oblici koje će privući sve koji vole eksperimentirati s modom i svom stylingu podariti otkačen look.
POVEZANO