Postupak pripreme:
Za pripremu ovog jela možete koristiti bilo koju vrstu tjestenine, ali prema savjetima kuhara, najbolje su ipak makarone.
Tjesteninu kuhajte prema uputstvu sa kesice, a dok se tjestenina kuha, pripremajte sos.
Vrhnje za kuhanje zagrijte, pa mu dodajte sve četiri vrste sira. Miješajte da se sirevi otope i dobro sjedine. Nemojte kuhati na jakoj, već na umjerenoj ili tihoj vatri, i neprestano miješajte kako sos ne bi zagorio. Na kraju dodajte začine, pa još jednom promiješajte.
Gotovu tjesteninu dobro ocijedite od vode, a potom dodajte sos i dobro promiješajte.
Ako volite, u jelo možete ubaciti i povrće po vlastitom izboru, primjera radi obareni karfiol, brokulu ili prokulice i komadiće posebno poprženog suhog mesa.
Ovo jelo možete pripremiti tako što ćete ga zapeći u rerni. Ako se odlučite za ovu varijantu, kratko obarite tjesteninu, a sos pripremite kako je već navedeno. Tjesteninu istresite u vatrostalnu posudu, prelijte sosom, a po vrhu jela nairendajte najbolje sira parmezana, pa pecite u rerni dok se na vrhu jela stvori zlatna korica.