navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nevjerovatna priča

Otet kad je imao 17 godina: Čovjek koji je nestao prije 28 godina nađen živ i zdrav

Vjeruje se da ga je komšija oteo prije 28 godina i zatočio u podrumu

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 16.05.2024. u 21:21
get url
text
Omar bin Orman danas i kao 17-godišnjak  FOTO: Daily Mail
Omar bin Orman danas i kao 17-godišnjak FOTO: Daily Mail
Čovjek koji je nestao kada je imao samo 17 godina spašen je iz podruma komšijske kuće skoro 30 godina kasnije.
Vjeruje se da ga je komšija oteo prije 28 godina i tamo zatočio! Žrtva, Omar Bin Orman, nestao je u alžirskom gradu Jelfa prije 28 godina, a njegova porodica je na kraju vjerovala da je poginuo tokom građanskog rata u toj sjevernoafričkoj zemlji.
Snimak Omara koji je živ izvučen iz podruma nakon što je policija upala na imanje u blizini njegove stare porodične kuće postao je viralan.
Zvaničnici su rekli da su uhapsili 61-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je držao Omara u zatočeništvu.
- Obavještavamo javnost da je 12. maja oko 20 sati Omar B. (45 godina) pronađen u kući komšije B. A. (61 godina) - navode nadležni.
Kako se dalje navodi, B. A., koji je uhapšen, radio je u državnom sektoru i živio je sam.
- Omarova majka je umrla, a da nije znala šta se dogodilo njenom sinu. Nije znala da je on praktično sve vrijeme bio u njenoj blizini - rekao je komšija uhapšenog B. A. i Omarove porodice, prenosi notizie.tiscali.it.
Alžirski mediji objavili su snimak trenutka kada je Omar otkriven, neobrijan. Bilo je u rupi prekrivenoj balama sijena na farmi ovaca.
- Javno tužilaštvo je 12. maja 2024. godine, preko regionalnog odjeljenja Nacionalne žandarmerije El Jadid, primilo dojavu od anonimne osobe prema kojoj se Omar bin Omran, koji je nestao prije skoro 30 godina, nalazi u kući jednog od njegovih komšija, tačnije u štali u kojoj su bile ovce - rekli su nadležni.
Mediji javljaju da je osumnjičeni za Omarovu otmicu i pritvor pokušao da pobjegne sa imanja, ali su ga policajci uhvatili i stavili mu lisice na ruke.
POVEZANO