open-navfaktor-logo
search
Uključen i Interpol
Osmomjesečna beba, koju je otac nasilnik oteo i odveo u Srbiju, vraćena majci u Brčko
Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu protiv M. M. zbog krivičnih djela nasilje u porodici i oduzimanje djeteta, a koja je proširena i na raniji period tokom kojeg je suprugu fizički i psihički zlostavljao
AUTOR: Faktor
13.05.2024. u 18:28
get url
text
Tužilaštvo Brčko distrikta
Tužilaštvo Brčko distrikta
Tužilaštva Brčko distrikta BiH saopćilo je danas da je osmomjesečna beba iz Bijele, kod Brčkog, koju je prije šest dana protivpravno oduzeo otac inicijala M. M, vraćena majci.
Osumnjičeni je djevojčicu posredstvom njegovih roditelja, suočen sa posljedicama krivičnog gonjenja zbog nasilja u porodici i oduzimanja djeteta, vratio majci.
M. M. je osumnjičen da je 6. maja, u mjestu Bijela kod Brčkog, počinio nasilje nad vanbrančnom suprugom u kući u kojoj živi sa njom i njihovim djetetom rođenim 2023. godine.
U namjeri da oštećenoj uskrati pravo da bude sa svojim djetetom, osumnjičeni je nakon nasilja nad nevjenčanom suprugom, 7. maja, bez njenog znanja i odobrenja, u dogovoru sa svojim roditeljima, djevojčicu uzeo iz porodične kuće i odvezao u Srbiju.
Za M. M. bila je raspisana međunarodna potraga u kojoj su učestvovali organi gonjena Brčko distrikta, Interpol i nadležni organi Srbije.
Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu protiv M. M. zbog krivičnih djela nasilje u porodici i oduzimanje djeteta, a koja je proširena i na raniji period tokom kojeg je suprugu fizički i psihički zlostavljao.
Istragom Tužilaštva su obuhvaćeni i njegovi roditelji, kao saizvršioci krivičnog djela oduzimanja djeteta, navedeno je u saopćenju.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.