navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Los Angeles

Bivša asistentica optužila Vina Diesela za spolno zlostavljanje

Vin Diesel je optužen za seksualno zlostavljanje bivše asistentice.

Objavljeno: 22.12.2023. u 08:28
get url
text

U tužbi podnesenoj u četvrtak u Los Angelesu, Asta Jonasson je kazala da ju je glumac seksualno napao u jesen 2010. godine tokom snimanja filma "Brzi i žestoki 5" u Atlanti.

Dieselov advokat Bryan Freedman odgovorio je na zahtjev Vanity Faira za komentar sljedećom izjavom:

- Dopustite mi da budem vrlo jasan. Vin Diesel kategorički poriče ovu tvrdnju u cijelosti. Ovo je prvi put da je ikada čuo za ovu više od 13 godina staru tvrdnju koju je iznio navodno devetodnevni zaposlenik. Postoje jasni dokazi koji u potpunosti opovrgavaju ove čudne tvrdnje - kazao je.

Prema tužbi, Jonasson je bila zaposlena u produkcijskoj kompaniji One Race, koja pripada glumcu.

Optužbe navode da je nakon kasnog noćnog izlaska u septembru 2010. godine Jonasson bila zamoljena da sačeka Vin Diesela, koji je tada imao 43 godine, u njegovom apartmanu u hotelu St. Regis dok se zabavljao s hostesama iz kluba. Kada su žene otišle, prema tužbi, Diesel je uhvatio Jonasson za ruke i povukao je na krevet.

U tužbi se navodi da je Jonasson zamolila Diesela da ode, ali ju je on navodno počeo dodirivati po grudima i ostatku tijela, uključujući unutrašnju stranu bedara.

Navodi da se bojala "nasilno ga odbiti" zbog svoje vlastite sigurnosti i radnog mjesta. Međutim, kada joj je Diesel pokušao skinuti gaćice, Jonasson je vrisnula i pobjegla niz hodnik.

U tužbi se navodi da je Diesel masturbirao dok je "prestrašena gospođa Jonasson zatvorila oči, pokušavajući se distancirati od seksualnog napada i izbjeći gađenje".

Jonasson tvrdi da ju je nakon nekoliko sati Dieselova sestra i predsjednica kompanije One Race Samantha Vincent nazvala i otpustila nakon manje od dvije sedmice na poslu.