navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nikad nije kasno

Branili su joj da se bavi muzikom, a ona izdala album u 94. godini i osvojila Grammy

Angela Álvarez (96) američka je pjevačica kubanskog porijekla i najstarija dobitnica nagrade Latin Grammy u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Objavljeno: 16.02.2024. u 10:44
get url
text

Prije tri godine objavila je svoj debitantski album koji ju je doveo do nominacije za prestižnu muzičku nagradu. Grammy je osvojila 2022. godine i podijelila ga sa Silvanom Estradom. Angela je počela nastupati tek u starijoj dobi i dokaz je da nikada u životu nije kasno slijediti svoj san ili početi s novim hobijem.

Álvarez od djetinjstva gaji strast prema muzici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angela Alvarez (@angelaalvarez1927)

- Kad sam bila dijete, imala sam dvije tete koje su svirale klavir i učile me pjevati. Kad god je bilo porodično okupljanje, ja sam bila umjetnica. Krojili su haljine za mene, a uvijek sam voljela nastupati - prisjetila se ona. 

Uprkos njenoj želji da postane pjevačica, otac ju je odvraćao od muzičke karijere. Angela se potom udala i dobila četvero djece. No, nije zapostavila muziku. Pisala je pjesme i nastupala za svoju porodicu i prijatelje. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angela Alvarez (@angelaalvarez1927)

Njen put do uspjeha u muzičkoj industriji bio je prepun prepreka, čak i nakon što je emigrirala u SAD. No zahvaljujući njenom unuku Carlosu Joséu Álvarezu, koji je vjerovao u njen talent i organizirao snimanje albuma, Angeline pjesme napokon su ugledale svjetlo dana. Izjavila je da je njen cilj bio "očuvati ostavštinu svoje porodice" i nije očekivala međunarodni uspjeh.

U svom govoru prilikom osvajanja Grammyja rekla je da je jako ponosna što može ispričati svoju priču i dirnuti ljude.

- Ima ljudi koji odustaju, ali ja nisam odustala. Uvijek sam se borila - rekla je.