navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
O političkoj korektnosti

"Dao sam crncu bombonu u obliku banane, i to žutu": Đuro ispričao kako je mogao dobiti otkaz u Hollywoodu

Muzičar, glumac, režiser, Branko Đurić Đuro, progovorio je o političkoj korektnosti na filmskim i televizijskim setovima.

Objavljeno: 09.02.2024. u 20:09
get url
text

- Snimao sam za Apple TV seriju Slow Horses, možda si gledao. Garry Oldman igra. Korektnost uvijek mora biti u ekipi - neko od LGBTUVZŽEFGH, jedan tamnoputi... Jedan je tip iz Nigerije, tako izgleda i strašno je simpatičan. Sve vrijeme se s njim družim. Međutim, imao sam komplicirano scenu i tamo su svi oprezni oko toga da nekoga ne uvrijede. Imao sam napornu scenu. Igrao sam šah, nisam mogao zapamtiti i rekao sam: "Dajte mi nešto slatko da pojedem da mi se digne šećer". Donesu mi neke bombone i naprave pauzu. Ja ustanem, otvorim one bombone i taj crnac je pored mene..." - prisjetio se Đuro snimanja u Hollywoodu u emisiji na K1 te nastavio:

- Čitava ekipa pogleda njega, pa mene. Gledali su kako ću ja reagirati, kako će on reagirati... To su ozbiljne stvari. Dao sam mu bananu, i to žutu. Ja se brzo snalazim. Vidim da ima još nešto drugo unutra. Kažem mu: "Uzmi još jednu" ne bi li izvukao nešto drugo. On izvuče majmuna. Ja kažem: "Hapsite me, je*i ga". Srećom, tip je bio takav. Mogao je samo dići obrvu i reći: "Zašto si mi dao bananu"? Ja bih vjerovatno otišao iz tog projekta - kazao je Đuro.

Serija Slow Horses s emitiranjem je počela 2022. godine. Priča prati disfunkcionalni tim agenata MI5 i njihovog šefa, ozloglašenog Jacksona Lamba.

 

@alosna.sova

 

♬ original sound - Žalosna Sova