navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Plato Skenderije

Dinamična predstava: "Svi marš na ples" oduševila Sarajlije

Na platou ispred Skenderije, regionalna plesna platforma Balkan Dance Project predstavila se večeras svojom šestom produkcijom, plesnom predstavom "Svi marš na ples".  

Objavljeno: 21.08.2020. u 22:34
get url
text

Na taj način simbolički je obilježeno i historijsko mjesto gdje su sve poznate ex-Yu rock grupe nastupale, između njih i Bijelo Dugme.

Na omiljene i svima poznate hitove Bijelog dugmeta Igor Kirov, makedonski koreograf s međunarodnom karijerom, stvorio je dinamičnu plesnu predstavu čija je radnja okvirno smještena u zamišljenu omladinsku radnu brigadu tokom ljetne radne akcije u prvoj polovici 80-tih godina prošlog stoljeća. 

Plesna predstava "Svi marš na ples", uvela je brojne Sarajlije koje su večeras bile na platou ispred Skenderije, u eklektični izmaštani svijet u kojem pjesme kultne grupe Bijelo dugme postaju osnova za pričanje priče o jednom vremenu i jednoj generaciji.

{$galerijaFotografija}

Kako je tema većine pjesama Bijelog dugmeta ljubav, tako je i okosnica ove predstave upravo ljubav i ljubavni odnosi, od onih za kojim se žudi do onih koji se žive i onih koji su na izdisaju ili pripadaju nostalgičnoj refleksiji njihovih junaka.

- Inspiraciju za atmosferu predstave pronašli smo u spotovima benda - energičnim, razigranim, potpuno u duhu svjetskih trendova na rock sceni - poručili su organizatori. 

U predstavi su učestvovali Emir Fejzić, Zulejha Kečo, Branko Mitrović i Teodora Radivojević, Luka Živković, Jakša Filipovac, Endi Schroetter, Mojca Majcen i Luka Ostrež.

20200821210229_IMG_7484.JPG
1 od 18
left-arrowright-arrow