navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Promocija pjesme

Dino Šoše za najkreativniju priču nudi nagradu od 500 eura

Bh. kantautor Dino Šoše singl "Greška" s novog albuma "Četiri ljubavna doba" odlučio je promovirati na nešto drugačiji i kreativniji način te je objavio konkurs "Moja pjesma-tvoja priča".

Objavljeno: 25.04.2020. u 09:14
get url
text

Muzika i književnost oduvijek su bili povezani, a konkurs je savršena prilika da pokažete svoje autorsko umijeće. Učešće na konkursu je veoma jednostavno, poslušate Dinin novi singl "Greška", napišite svoju priču koja ide uz pjesmu i pošaljite je e-mailom na [email protected].

Možda baš vaša priča osvoji glavnu nagradu, a to je 500 eura. Konkurs je regionalnog karaktera te u njemu mogu učestvovati i stanovnici zemalja u susjedstvu, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

- Pjesme obično dobiju spot, ali ovaj put sam odlučio da umjesto videopriče, potražim priču, slova koja će je upotpuniti. S jedne strane, jer je to neobičniji put, a s druge jer znam da među nama ima mnogo kreativnih kojima nevremena u kojima živimo ne dopuštaju da pronađu put do publike. Nadam se da je ovo prilika da mi pronađemo njih, pjesmom", poručio je Šoše.

Teme za priču su slobodne, kaže, ali moraju biti u skladu s novom pjesmom. Autori nisu ograničeni dužinom priče, a u konkursu, koji je otvoren do 31. maja 2020. godine, mogu učestvovati svi koji se pisanjem ne bave profesionalno. Stručni žiri odabrat će tri najbolje priče, koje ulaze u finalni izbor, a najbolju priču će, uz žiri, izabrati i lajkovi na Dininim profilima na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku.