navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poznata pjevačica

Dugotrajan i mukotrpan proces: Marija Šerifović otkrila kroz šta je sve prošla da bi postala majka

Marija Šerifović je nedavno objavila da joj se ostvarila najveća želja - postala je majka dječaka. Sada je odlučila otkriti detalje svoje borbe za potomstvo.

Objavljeno: 17.12.2023. u 17:33
get url
text

VEZANI TEKST - Poznato koliko je Marija Šerifović platila da postane majka, oglasila se i o ocu svog sina

Zašto je Marija Šerifović odabrala surogat majčinstvo?

Što se tiče same procedure surogatstva, Marija Šerifović objasnila je da je u pitanju bio dugotrajan proces.

– Prije dvije godine sam prolazila kroz postupak vađenja mojih jajnih ćelija i zatim kreiranje embriona. Nakon svih tih genetskih ispitivanja, saznala sam da imam tri zdrava embriona. Tako se rodio Mario – sretna je pjevačica, piše Glossy.rs.

Dodala je kako je više puta pokušala da iznese trudnoću, ali nije uspijevala u tome.

– Velika želja da imam dijete me je vodila kroz taj vrlo kompleksan i zahtjevan proces. Iako sam u više navrata pokušavala sama da iznesem trudnoću, zbog poteškoća kroz koje sam prolazila, nisam to uspjela. Tako da se surogat pokazao kao, zapravo, jedina opcija za mene – objasnila je Marija.

Što se tiče imena sina, Mario nije bio prvi izbor – pjevačica je razmišljala i o drugim imenima, a pravo je odabrala kada je konačno držala svoje dijete u naručju.

– Moram da budem iskrena. Ime koje je mom srcu bilo najdraže je Maks. Takođe, dvoumila sam se i između imena Luka i Matija. Ipak, željela sam da sačekam da ga vidim, i da mu u prvih 24 sata života dam ime… Za ime Mario sam se nekako odlučila i zbog simbolike – od latinske riječi mare – što znači "more", zatim latinskog marem – što znači "muško", ili "glava porodice"… Kažu da se čak povremeno i ime Marija uzima kao korijen imena Mario – kaže ona.