navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Djevojka iz BiH

Emina Bajtarević ponovo oduševila u Supertalentu: "Ako ti ovu sezonu ne pobijediš ne znam ko će..."

Nastup Emine Bajtarević iz Bosne i Hercegovine u sinoćnjem izdanju hrvatskog Supertalenta oduševio je sve.

Objavljeno: 04.12.2023. u 18:13
get url
text

Ovaj put Emini i dedi na sceni se pridružila baka.

Otpjevali su "My Heart Will Go On" Celine Dion.

Riječ je o govoru iz trbuha, tj. umijeću govora, odnosno pjevanja bez pomicanja usana.

- Ako ti ovu sezonu ne pobijediš ne znam ko će - započela je komentiranje Martina Tomčić, članica žirija, dok je druga članica žirija Maja Šuput dodala "kako je izvođenje bilo maestralno":

- Meni se jako sviđa koliko si skromna i mirna u tome svemu, a daleko si najveća - zaključio je Fabijan Pavao Medvešek, također član žirija.

 VEZANI TEKST - Oduševila žiri i publiku: Emina Bajtarević iz BiH vratila se u Supertalent i osvojila zlatni gumb

Emina voli muziku, životinje i uživa u pisanju. Sa 10 godina dijagnosticirana trostruka, pa zatim dvostruka skolioza.

- Bilo je tu još raznih dijagnoza koje su bile pretpostavljene. Prva pogrešna dijagnoza, kada je sve to krenulo, bila je da imam tumor na kičmi. Nismo znali ustvari ni šta da kažemo na to sve - kazala je ranije za medije Emina.

Od 10. godine nosi plastični korzet koji joj je pomogao da se njeno stanje estetski riješi. Međutim, još uvijek trpi jake bolove.

- Najvjerovatnije je da ću ja cijeli život nositi korzet i raditi vježbe ukoliko želim barem estetski izgledati kao da je sve ok. U suštini, s tim korzetom sam naučila sve, on je stvarno dio mene, on je uvijek sa mnom u koferu kad putujem. Kao najveća podrška su mi svakako roditelji jer nije bilo druge nego da mi oni pomognu oko vježbi, oni su preuzeli na sebe taj sav stres. Moja majka, ona mi je najbolja prijateljica. Vjerujem da će me bolovi pratiti, a strah me da će biti veći s godinama. Zato se trudim sad u ovim godinama da budem što razbacanija, da što više putujem i hodam - ispričala je Emina Bajtarević.