navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pokorio TikTok

Fadil Fazlija nakon uspjeha njegovog "Helikoptera": Za svadbu ću sada masno naplaćivati

Pjesma "Helikopter" bh. turbofolkera Fadila Fazlije posljednjih dana je pravi globalni hit, a danas je objavljen i videozapis za nju.

Objavljeno: 08.12.2021. u 17:04
get url
text

Iako je snimljena prije skoro šest godina i bila je bez spota, zahvaljujući TikTok trendu pjeva se širom svijeta. 

Na ovoj društvenoj mreži "Helikopter" broji oko milijardu pregleda i više od 1,5 milion snimljenih videa, a među njima su i videa brojnih slavnih ličnosti.

Prvi koji su se "zavrtjeli" uz Fazliju bili su Kourtney Kardashian i Travis Baker, a zatim i David Guetta, Britney Spears, fudbalske zvijezde Tottenhama, Juventusa...

Oficijelni remix i spot pjesme nastali su u saradnji sa EMDC Networkom, koji je Fazlijin dugogodišnji partner. Spot je sniman u Austriji i Bosni i Hercegovini, a režiju je potpisao Haris Samardžić.

- Iskren da budem, nisam se nadao ovolikom uspjehu. Ipak, ova slava me neće promijeniti i ostat ću isti stari Fazlija. Lijep je osjećaj kada brojne svjetske zvijezde pjevaju i snimaju tvoju pjesmu. "Helikopter" me je definitivno digao u visine. Telefon mi ne prestaje zvoniti. Zovu me sa svih strana. Bilo je svakakvih ponuda i onih nemoralnih – kaže u razgovoru za Faktor Fadil Fazlija. 

@davidguetta

##helikopter

♬ Helikopter - Fazlija

Bh. turbofolker govori da je dugo na estradi i da ga ništa za nju ne iznenađuje.

- Nisam u estradnim vodama od jučer. Mislim da ću iza sebe ostaviti dobre pjesme koje će se decenijama poslije pjevati. Ako bude interesa, snimit ću je na njemačkom i engleskom jeziku, pa i na kineskom. Cijena nastupa raste. Ili će biti prava ili ću sjediti kući. Ko hoće da mu Fazlija pjeva na svadbi morat će masno platiti – kaže na kraju bh. pjevač koji živi i radi u Austriji.

 

@pandkourt

 

♬ Helikopter - Fazlija