navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sa britanskog dvora

Fotograf otkrio pravu istinu: Bila je noćna mora tog dana sarađivati sa kraljevskom porodicom

Za javnost i sve one koji prate, poštuju i vole britansku kraljevsku porodicu, bio je to dan za pamćenje. Cijela uža porodica sretno je pozirala na zajedničkom portretu u povodu 70. rođendana princa Charlesa.

Objavljeno: 12.08.2020. u 14:49
get url
text

U vrtovima palate Clarence održano je fotografiranje koje je rezultiralo spontanim scenama koje odaju poruku kako se svi dobro slažu.

No, stvarnost je bila puno drugačija. Barem tako tvrdi fotograf koji se tog dana našao iza objektiva.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday to Prince Louis, who turns one today. This photograph was taken to mark The Prince of Wales’s 70th birthday last year. @chrisjacksongetty

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on

Iza osmijeha, zagrljaja i naizgled oduševljenih lica, krile su se tenzije i različitosti.

U novoj knjizi "Finding Freedom", autora Omid Scobie i Carolyn Durand, fotograf koji je tog dana imao zadatak prikazati skladnu kraljevsku porodicu, otkrio je da je to bio jedan od najtežih zadataka koje je imao.

Prema njegovim riječima, tenzije između princa Williama i Harryja bile su i više nego očite, pa su obojica teško pristali na fotografiranje.

Uz česte izgovore zbog poslovnih obaveza, porodica je jedva uskladila datume, a kada je konačno i to određeno, opet nije bilo lako.

U vrtovima je tog dana bilo jako napeto te se jasno vidjela netrpeljivost između dvojice sinova princa Charlesa i preminule princeze Diane.

Stariji William, ali ni mlađi Harry nisu bili oduševljeni idejom da moraju zajedno pozirati i glumiti sreću pred kamerama.

Bilo je to u proljeće 2018, pa se samo može nagađati kako su dvije porodice na svim daljnjim zajedničkim projektima još teže funkcionirale.

Sve je kulminiralo u zimu 2019. kada je uplakana, razočarana i iscrpljena Meghan Markle odlučila otići u Kanadu i tamo donijela odluku života.

U dogovorima sa suprugom princom Harryjem, zaključila je da je najbolje napustiti kraljevstvo i početi novi život daleko od svega.

Memoari koji sada na vidjelo donose brojne pikanterije najpopularnije kraljevske porodice i detalje sukoba koji intrigira svijet, kod nekih su izazvali sumnje.

 

Naime, autori su za potrebe knjige razgovarali sa brojnim bliskim prijateljima princa Harryja i Meghan Markle, ali ne i sa samim akterima koji su u fokusu knjige.

Penny Junor, britanska spisateljica i autorica jedne od ranije objavljenih knjiga o princu Harryju, tvrdi kako je zapravo vrlo lako moguće da su vojvode od Sussexa putem posrednika željeli potajno ispričati svoju stranu priče.

Junor navodi kako je čudno da nisu planuli na izlazak knjige i oštro negirali sve što se u njoj spominje.

Također, uvid u neke od najintimnijih detalja odnosa britanske kraljevske porodice, otkriva da su izvori cijelo vrijeme bili dobro upućeni u sva događanja.

Za pretpostaviti je, stoga, da je riječ o vrlo pouzdanim izvorima koji zaista znaju šta govore.