navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni model

Gigi Hadid uhapšena zbog posjedovanja marihuane: Kupila je legalno s medicinskom dozvolom

Jedna od najplaćenijih supermodela 21. stoljeća, Gigi Hadid, uhapšena je na Kajmanskim ostrvima zbog posjedovanja marihuane, ali nakon priznanja, puštena je uz određujuću kaznu.  

Objavljeno: 19.07.2023. u 15:50
get url
text

Gigi Hadid "putovala je s marihuanom kupljenom legalno u New Yorku s medicinskom dozvolom, kada je uhapšena na Kajmanskim otocima", rekao je njen predstavnik, prenosi The Washington Post.

Međutim, nije suočena s daljnjim optužbama.

Hadid je 10. jula krenula na djevojačko putovanje na Kajmanske otoke kada je uhapšena na međunarodnom aerodromu Owen Roberts.

Prema lokalnom izdanju Cayman Marl Road, nedugo nakon što su Hadid i njene prijateljice stigle privatnim avionom, carinici su navodno pronašli "marihuanu i posuđe koje se koristilo za konzumaciju marihuane" u njihovoj prtljazi.

Hadid i njena prijateljica tada su uhapšene zbog "sumnje na uvoz marihuane i uvoz posuđa koje se koristilo za konzumaciju", zbog čega su odvedene u Zatvorski centar, ali su onda puštene na slobodu.

Dva dana kasnije, 12. jula, Hadid i prijateljica službeno su se pojavile pred sudom, gdje su priznale krivicu te su obje kažnjene s 1000 dolara.

Po objavama na društvenim mrežama, Hadid je nastavila odmor nesmetano.