navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zvijezda za Faktor

Halid Bešlić o duetu sa Dinom Merlinom: Ima naznaka, njemu sam sve prepustio

Halid Bešlić dio je glumačke postave novog filma našeg oskarovca Danisa Tanovića. 

Objavljeno: 20.05.2021. u 20:01
get url
text

Legenda narodne muzike u ovom filmskom ostvarenju glumi s Brankom Đurićem Đurom, Izudinom Bajrovićem, Goranom Navojecem, Nerminom Tulićem, Medihom Musliović, Erminom Sijamijom, Borisom Lerom...

Radnja filma "Deset u pola" se dešava u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene.

- Danis me pozvao prije mjesec dana i svidjela mi se njegova ideja. To je jedna mini uloga i glumim samog sebe. Znate da mene ima sa filmadžijama već godinama. Moj glas, lik, pjevanje, moje pjesme često su u našim filmovima. U ovom filmu imam dijalog sa Đurom. "Deset u pola" je jedna lijepa sarajevska priča koja govori o poznatim sarajevskim ćevapima. Gdje su oni najbolji. Neka ostane tajna gdje su meni najbolji ćevapi - kaže za Faktor Halid Bešlić.

Bešlić i Bajrović na setu

Bešliću ovo nije prva filmska uloga. On je 2004. godine u filmu Pjera Žalice "Kod amidže Idriza" snimio numeru autora Saše Lošića "Malo je malo dana", koja je postala megahit. Dvije godine kasnije glumio je u "Karauli", ali s pjesmom Halida Muslimovića.

- Tu sam glumio kafanskog pjevača. U filmu "Armin" je moja pjesma "U meni jesen je", a u "Grbavici" "Prvi poljubac" – nastavlja legenda narodne muzike.

Kako Faktor saznaje, Bešlić bi trebao snimiti duet sa Dinom Merlinom.

- Ima naznaka. Dino je specifičan i perfekcionista i njemu sve prepuštam. Neka on odluči. Uskoro snimam spot za pjesmu "Neretva". Lagano se pripremam i za prve nastupe nakon duge pauze. U julu imam ugovorene prve svirke. Iskren da budem, ovaj odmor i pauza mi je dobro došla. Imao sam vremena za sebe i porodicu. Ipak, koncerti još dugo vremena neće biti kao prije. U BiH je najbitnije da se vakciniše barem 50% stanovništva da bi imali razloga za optimizam – zaključuje Halid.