navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Novi album

Halid Bešlić zaplakao na promociji "Trebevića"

Halid Bešlić je u prisustvu velikog broja kolega, prijatelja i novinara predstavio novi album "Trebević" koji se pojavio pod markicom Muzičke produkcije BHRT-a.

Objavljeno: 20.02.2020. u 15:58
get url
text

Promocija albuma održana je na dolaznoj stanici sarajevske žičare, a Bešlić je ovom prilikom predstavio i spot za naslovnu kompoziciju za koju su tekst radili Neno Ninčević i Darijo Marunčić, a Ninčević potpisuje i muziku. Aranžman je djelo Samira Kadirića, dugovodišnjeg šefa benda Halida Bešlića. Na CD-u se nalazi i duet sa Borisom Režakom, a najviše pjesama je napisao Mirko Šenkovski Geronimo.

Halida su mnoge poznate bh. ličnosti iz svijeta muzike, kulture i politike među kojima su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Ademir Kenović, Adin Hebibm, Nazif Gljiva, Enes Begović, Slađana Mandić, Branka Sovrlić, Almir Kurt, Dženan Jahić, Jasmin Pivić, Alen Hrbinić...

- Nisam mogao zamisliti bolji dan. Sada nisam pjevao tokom januara i februara i vjerujte da nisam znao šta ću sa sobom. Imao sam određenim problema s glasom i liječio se, ali znam da ne mogu bez muzike – između ostalog je rekao Halid Bešlić koji se prisjetio svojih prijatelja Davorina Popovića i Mirze Delibašić i to prilikom zaplakao. 

{$galerijaFotografija}

Direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović na promociji je uručio specijalni mikrofon Halidu Bešliću.

 

Halid Bešlkić Trebević 20.02.2020
1 od 7
left-arrowright-arrow