navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Američki glumac

Ko je David Corenswet, novi Superman?

Reditelj James Gunn objavio je glumce koji će igrati Clarka Kenta i Lois Lane u filmu Superman: Legacy i tako započeti novi DC-jev filmski svemir.

Objavljeno: 29.06.2023. u 19:07
get url
text

Za ulogu Lois Lane je odabrana Emmyjem nagrađena glumica Rachel Brosnahan, koju već znamo po glavnoj ulozi u Amazonovoj seriji "The Marvelous Mrs. Maisel", no ko je David Corenswet, najnoviji Clark Kent?

Corenswet je rođen i odrastao u Philadelphiji u SAD-u, pa za ulogu Supermana neće trebati naučiti američki naglasak kao njegov prethodnik, Britanac Henry Cavill. Karijeru je započeo kao dječji glumac u pozorišnim predstavama, a glumačku edukaciju je kasnije stekao u prestižnoj njujorškoj školi Juilliard. 

Nakon diplomiranja uslijedio je niz sporednih uloga u raznim filmovima i serijama. Među značajnijima su uloge u serijama "House of Cards", Hollywood, "The Politician" i "We Own This City". Prošle godine smo ga mogli gledati i u hororu "Pearl", koji mnogi smatraju jednim od najboljih horora današnjice. 

Prema IMDb-ju, imat ćemo ga priliku gledati u mini seriji "Lady in the Lake", adaptaciji romana Laure Lippman u kojoj glumi uz Natalie Portman, te u remakeu filma "Twister" iz 90-ih nazvanom Twisters, koji izlazi iduće godine. 

Fanovi su podijeljeni oko toga žele li vidjeti Corensweta kao Supermana. Dok ga neki hvale i žele mu sve najbolje u novoj ulozi, drugi smatraju da ne može zamijeniti Cavilla. 

Dio fanova je primijetio da Corenswet i Cavill izgledaju jako slično.

Cavillov odlazak još je uvijek svjež u sjećanjima fanova, ali mnogi se prisjećaju i kako su fanovi bili nezadovoljni kad je on odabran za ulogu Supermana. Cavill je s godinama uspio pridobiti fanove tako da bi i Corensweta mogla dočekati ista sudbina nakon premijere filma. 

Nakon objave glumaca Clarka Kenta i Lois Lane James Gunn se baca u potragu za negativcem Lexom Luthorom. Prema "The Hollywood Reporteru", braća Alexander i Bill Skarsgård su predvodnici u utrci za glavnog negativca.  

Snimanje filma Superman: Legacy trebalo bi početi u 2024. godini, a premijera je zakazana za 7. srpanj 2025. godine.