navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Amerika

Lady Gaga se pohvalila na Twitteru: Izvest će himnu na inauguraciji Joe Bidena

Veliki broj slavnih osoba bio je protiv Donalda Trumpa tokom njegovog predsjedničkog mandata. Odbijali su nastupe u Bijeloj kući, a neki pjevači su mu odbijali dati i dopuštenje da pušta njihovu muziku na predizbornim skupovima.

Objavljeno: 15.01.2021. u 10:37
get url
text

S Joeom Bidenom na čelu SAD-a to se mijenja. Lady Gaga najavljena je kao pjevačica državne himne za Bidenov dan inauguracije 20. januara.

- Velika mi je čast što se pridružujem Bidenovoj inauguraciji 20. januara gdje ću otpjevati državnu himnu i proslaviti historijsku inauguraciju Joea Bidena i Kamale Harris - napisala je pjevačica na svom Twitteru.

Korisnici Twittera su podsjetili da je Gaga posljednji put izvodila američku himnu prije pet godina u sklopu Super Bowla, kao i da je do tada imala ukupno šest Grammyja i jednu nominaciju za Oscara. Od tada je osvojila jednog Oscara i 11 Grammyja. Dodatak je posebna 90-minutna emisija koju će voditi Tom Hanks, a osim Gage i J. Lo na inauguraciji će nastupiti i Justin Timberlake, Jon Bon Jovi, Demi Lovato i Ant Clemons.