navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni bokser

Mike Tyson je bio pijan i drogiran tokom snimanja ovog filma

Mike Tyson, 56-godišnja bokserska legenda, proslavio se svojim udarcima u ringu, ali iza njegovog holivudskog debija stoji neočekivana priča.

Objavljeno: 11.06.2023. u 08:44
get url
text

Tyson je priznao da je bio pijan i drogiran kada je prvi put upoznao glumačku ekipu filma "Mamurluk" te da nije imao pojma da bi se trebao pojaviti na snimanju komedije, piše New York Post.

- Upoznao sam momke u klubu, bili su u VIP dijelu, i rekao sam: Obično sjedim ovdje i tu inače nema nikoga. Pa sam otišao do njih kako bih provjerio šta tu rade. Ondje su bili Zach i još jedan tip, a Zach je rekao: "Glumit ćemo u filmu s tobom." Ja sam odgovorio: Ma da? Kada? A on je rekao sutra - ispričao je Tyson.

Zbog utjecaja opojnih sredstava Tyson nije ni shvatio da će se uskoro pojaviti na velikom ekranu. Ipak, održao je obećanje i sljedećeg se dana pojavio na setu. U filmu je glumio samog sebe, a likovi koje glume Zach Galifianakis, Ed Helms i Bradley Cooper pokušavaju ukrasti jednog od njegovih poznatih tigrova. Film je postao hit i Tysonu je vratio dio popularnosti nakon serije kontroverzi. 

Međutim, Tysonova borba s ovisnošću nastavila se i tokom snimanja.

- Bio sam nestabilan. Bio sam debeo. Bio sam svinja, drogirana kokainom - istakao je.

Njegova uloga u "Mamurluku" nije prestala s prvim filmom. Tyson se pojavio i u nastavku "Mamurluk 2" i razvio je prijateljstvo s Bradleyjem Cooperom, glavnim glumcem filma "Zvijezda je rođena". Tyson je opisao Coopera kao "zaista dobrog momka".

- Stvarno je sjajan momak, također je dobar u tome što radi - dodao je.

Tyson je izjavio da je zbog debija u holivudskom filmu ponovo stekao popularnost. Prisjetio se događaja u restoranu gdje su ga djeca prepoznala jer su ga vidjela u najavi filma. Pažnja mladih fanova bila je otkriće za legendarnog boksera.

- Kad sam vani i kad mi priđu djeca stara između 20 i 15 godina, to je zato što su gledali "Mamurluk" - nemaju pojma da sam prije bio bokser - iskreno je kazao Tyson.