navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Drama traje 11 godina

Milanović komentirao slučaj Severininog sina, ona odgovorila: Mali nije poludio, ali hvala što ste...

Pjevačica Severina Vučković reagirala je na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je za njezinu borbu za starateljstvo nad 11-godišnjim sinom rekao da predugo traje.

Objavljeno: 27.01.2024. u 08:53
get url
text

- Devet godina to traje, taj dječak je vjerojatno sijede već dobio. Devet godina… Ne znam kakvi su mu majka i otac, ali gdje su tu sudovi? Kome to predbaciti? Predsjedniku Vrhovnog suda? On tu ništa ne može - rekao je Milanović.

Severina ga je ispravila da spor zapravo traje 11 godina, a ne devet te mu zahvalila na istupu te na tome što je, kako kaže, shvatio da se ne radi o njoj nego o njenom djetetu. Poručila mu je da ipak mora shvatiti da je upravo vijeće Vrhovnog suda poništilo drugostepenu presudu. 

- Poštovani predsjedniče, nije devet godina, 11 godina to traje. Hvala što ste shvatili da se ne radi o meni, nego o mom djetetu. I da je to poigravanje sistema s jednim djetetom više od desetljeća - bešćutno. Oduzima mu se pravo na bezbrižno djetinjstvo i pravo na dom.

I na kraju, hvala na brizi, nema dijete još sijedih... I nije poludio… Ali i Vi morate shvatiti da je upravo vijeće Vrhovnog suda ovo vratilo na presudu iz prvog stepena.

I što ćemo sad? 

Kažu, pravda uvijek pobijedi na kraju, a bilo bi bolje da je pobijedila na početku - napisala je Severina na Facebooku.

Vrhovni sud Hrvatske poništio drugostupenu presudu iz 2021. godine prema kojoj je Severina dijelila skrbništvo nad sinom s bivšim suprugom Milanom Popovićem. Sud je presudu poništio zbog, kako je naglasila Severina, proceduralne pogreške.

Naime, vještaci se nisu pojavili na sudu, pravdajući svoje izostanke bolešću i nesposobnošću za prisustvovanje na raspravi, pa je sud prihvatio njihov pisani izvještaj. No Vrhovni sud je zaključio da su vještaci morali biti usmeno ispitani i da se radi o bitnoj povredi postupka te je poništio drugostepenu presudu. Posljedica te odluke je da Severina gubi zajedničko skrbništvo nad djetetom sve do okončanja ponovljenog postupka.