navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kolekcija i demokratija

Nekadašnja ljubavnica Billa Clintona postala model: Monica postala glavno lice brenda Reformation

Brend Reformation odabrao je Monicu Lewinsky za glavno lice svoje najnovije kampanje koja spaja modu s politikom.

Objavljeno: 27.02.2024. u 20:51
get url
text

Danas poznata kao aktivistkinja i spisateljica, Monica se pojavljuje u novoj kampanji američkog brenda, koja je nastala u suradnji s Vote.org, s ciljem poticanja ljudi u Americi na glasanje te istovremeno promoviranje najnovije kolekcije odjeće.

Ova neobična saradnja kombinira političku svijest s modnom izjavom, stavljajući Lewinsky u središte kampanje naziva "Imaš moć". U njoj se ističe Lewinsky u kremastim odijelima, vatreno crvenim haljinama i šik naočalama, dok istovremeno naglašava važnost demokratije i individualnog glasa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reformation (@reformation)

Monica Lewinsky je i bivša zaposlenica Bijele kuće. U fokusu javnosti završila je zbog afere s bivšim predsjednikom Billom Clintonom sredinom 90-ih. Nakon što je afera postala javna, Lewinsky je postala središte medijske pažnje, što je imalo veliki utjecaj na njen privatni život i karijeru.

U godinama nakon skandala, Lewinsky se preobrazila u zagovornicu protiv nasilja i cyberbullyinga, te često govori o posljedicama javnog sramoćenja i važnosti digitalne privatnosti i sigurnosti. Lewinsky također piše članke i učestvuje u javnim angažmanima, dijeleći svoje iskustvo kako bi pomogla drugima koji se suočavaju s javnim osudama ili maltretiranjem.